Két nap Budapesten E-mail

DSC00729DSC02915A 8.a osztályosok a tavasz folyamán két alkalommal látogattak el hazánk fővárosába. Először a Budai Várnegyedben töltöttek el egy kellemes napot.     Képek az első  és a második útról

 

Az Országos Széchényi Könyvtárban a vezetőtől megtudták a könyvtár történetét, működését, az olvasótermek használatát. Innen a Hadtörténeti Múzeumba sétáltak át, ahol a különböző korok fegyvereit, egyenruháit láthatták. Többen kipróbálták a géppisztollyal való célzást is. A nap legérdekesebb pontja a Sziklakórház volt. Megszólaltathatták a szirénát, megismerkedtek a polgári védelem alapjaival. Csoportokban válaszoltak különböző kérdésekre, a legjobbak a végén egy-egy gázálarcot kaptak.

 

A második alkalommal a Budai-hegyekben tettek több órás gyalogtúrát. Felmentek a János-hegyre, ahol az Erzsébet kilátóról gyönyörű panoráma tárult eléjük. A Hárs-hegyen, a Makovecz kilátónál jól esett egy kis pihenés. Utaztak a Gyermekvasúttal, sajnos a Libegő a nagy szél miatt nem működött, így ez az élmény elmaradt. A fárasztó túra után a Magyar Nemzeti Bank Látogatóközpontjában megismerkedhettek a pénz történetével, interaktív játékok segítségével, saját képükkel bakjegyet nyomtattak, pénzérmét készítettek.


A Közlekedési Múzeumban is mindenki megtalálta az őt érdeklő tárgyakat, gépeket, játékokat. Vajdahunyad várában séta közben megismerhették az építészet csodáit. Alaposan elfáradva ültek fel az esti vonatra, de előtte még a Mc Donald’s-ban vagy a Burger Kingben vásárolhattak.

 
Joomla SEO powered by JoomSEF