Endrődi vásárfia -Lírai falurajz E-mail

phoca_thumb_l_kunkovacs_endrodi_vasarfia_25A Rózsahegyi Napok keretében mutatta be a legújabb könyvét Kunkovács László Kossuth-díjas, Balogh Rudolf díjas fotóművész, a Magyar Művészeti Akadémia tagja, a nemzet Művésze, díszpolgárunk. Az eseménynek  a Szent Antal Népház adott otthont, ahol nagy számú érdeklődő gyűlt össze.

Dr. Tóth Albert kandidátus, professor emeritus bevezető gondolatai után a kötet szerzője beszélt magáról és legújabb könyvéről, az Endrődi vásárfiáról, amely lírai falurajz. . Információk, képek a könyvbemutatóról 

Kunkovács László munkásságát meghatározta a szülőföld, endrődi évei adták az indíttatást néprajzi érdeklődéséhez és később annak dokumentálásáhozMost megjelent könyve az endrődi emberekről szól – nemcsak endrődieknek. Képes korrajz, visszaemlékezés, érdekes történetek, az elmúlt ötven-hatvan évben készült fotók és a szülőföld szeretete. „Végső tanulság, hogy vigyük tovább a kétkezi, dolgos emberek bölcsességét és humánumát, mert az megingathatatlan talapzat.” – írja a szerző könyvében, melyből Cserenyecz Éva olvasott fel részleteket. A jó hangulatú könyvbemutató kötetlen beszélgetéssel, dedikálással kezdődött és zárult. 

 


 
Joomla SEO powered by JoomSEF