Lengyelországban kirándultunk E-mail

IMG_20190517_113655Pilznói testvériskolánk meghívásának eleget téve ismét 4 csodás napot töltöttünk Lengyelországban a sikeres alapfokú nyelvvizsgát tett és eredményesen versenyző nyolcadikos tanulóinkkal. A gyerekek családoknál voltak elszállásolva, így bepillantást nyerhettek a lengyel kultúrába, mindennapokba, mindemellett az angol nyelvet is gyakorolhatták.   Képek a kirándulásról   

Első este sütögetésre voltunk hivatalosak az egyik családhoz, ahol a lengyel és magyar gyerekek gyorsan feloldódtak, beszélgettek, táncoltak, nyelvtörőket tanítottak egymásnak.Másnap a Krakkótól 20 km-re lévő  Ojcow Nemzeti Parkban kirándultunk, ahol megnéztük a Pieskowa Skala mészkőszirt tetején lévő festői szépségű reneszánsz kastélyt, a Złota Góra (Arany-hegy) tetején lévő romantikus várromot, Herkules buzogányát és a Vízi Kápolnát. A délutánt Krakkó belvárosában töltöttük. Másnap Krynicába, a gyógyhatású ásványvizeiről híres üdülővárosba látogattunk.  

 

 

Lengyelország leghosszabb felvonójával jutottunk fel a Jaworzyna hegy tetejére, ahonnan festői szépségű táj tárult elénk, boboztunk, csúszdáztunk és megkóstoltuk a különböző gyógyhatású ásványvizeket. Remek hangulatban telt el ez a négy nap, sok új élménnyel gazdagodtunk, új barátságok születtek és nagyszerű alkalom volt ez a gyerekek számára, hogy megismerkedjenek a lengyel kultúrával és kipróbálják nyelvtudásukat egy idegen környezetben. Az újabb találkozásra már nem kell sokat várni, június végén lengyel barátaink látogatnak Gyomaendrődre.

 
Joomla SEO powered by JoomSEF