Márciusi események E-mail

2019mrcius Iskolagyűlés   Ásványkiállítás, dohányzó baba, 1848-as történelmi verseny

Iskolánkban az 1848-49-es forradalom és szabadságharc évfordulója alkalmából iskolagyűlést és vetélkedőt szerveztünk. A 4 fős csapatoknak az első fordulóban plakátot kellett készíteni a szabadságharc eseményeiből, jeles személyiségeiből.  A második fordulóban 10 feladat várt a versenyzőkre. A klasszikus keresztrejtvény és totó mellett nevezetes személyek felismerésével...

a 12 pont szövegének kiegészítésével birkóztak meg a résztvevők, majd puzzle-ból egy-egy jelentős esemény képét kellett kirakniuk, Pest-Buda térképén kellett elhelyezniük március 15-e eseményeit. A jó hangulatú vetélkedést az 5. b és a 8. b osztály csapata nyerte meg, akik mozijegyeket illetve vásárlási utalványokat kaptak jutalmul.


A Békés Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztály munkatársai a Közös érték az egészség program keretén belül, 2018. 03.12-én iskolánkban tartották meg prevenciós foglalkozásukat, melynek témája a dohányzás és annak káros hatásai. Az foglalkozás célja, hogy felhívja a fiatal generáció figyelmét a káros szenvedélyek emberi szervezetre gyakorolt hatására. Az iskolából a 7. évfolyam 42 fővel vett részt. Az ismeretek csoportbontásban kerültek átadásra. A diákok egy életnagyságú fantom babán szemlélhették a dohányzás káros hatásait, részeg szemüveget próbálhattak fel, amely az alkoholos befolyásoltság állapotát imitálja. A továbbiakban, az emberi test keringését és a szagérzékelést tanulmányozhatták.




 
Joomla SEO powered by JoomSEF