Digitális témahét E-mail

digitlistmaht2023A digitális írástudás nem a távoli jövő, hanem a mindennapjaink szerves része.
A Belügyminisztérium támogatásával és az Ökumenikus Segély-szervezet az Oktatásért Alapítvány szakmai koordinációjával már nyolcadik alkalommal került megszervezésre az iskolákban a Digitális Témahét 2023. március 27. és 31. között.
Képek a programról  Digitális pedagógiai gyakorlat  Videók   Scratch linkek  Természettudomány órák  Hazám projekt

Iskolánkban ez az első tanév, amikor kapcsolódunk ehhez a témahéthez.A Digitális Témahét kiemelt célja a digitális kompetencia fejlesztése és a tantervi fejlesztési célok megvalósítása a technológia hatékony alkalmazásával pedagógiai projektekben. A témahét további célja a digitális pedagógia elterjesztése, alkalmazásának elmélyítése annak érdekében, hogy a digitális kompetenciát alkotó készségek, képességek fejlesztése minden tantárgyban megvalósuljon.

 

Nálunk a témahét témáját a magyar irodalom, ének-zene, földrajz, természettudomány, technika, média valamint a vizuális kultúra tantárgyak tantervi alapjaira épített saját fejlesztésű projekt képezte, mely a „Hazám” címet kapta. Tanulóink digitális eszközökkel, digitális platformokon készítettek filmeket, on-line játékokat, illusztrációkat. Virtuális szabadulószobákban „jártak” és különféle digitális gyakorlatokkal gyarapították tantárgyi ismereteiket. A projektet Kázmér-Bálint Zsuzsa, Kocsis-Pésó Irma, Nagy Ildikó és Szerető Anna tanárnők készítették és vezették.



 
Joomla SEO powered by JoomSEF