Pályaorientációs nap kicsiknek, nagyoknak E-mail

405743463_323089480510850_6844084568020839932_nNovember 13-án tartottuk a pályaorientációs napunkat. Tartalmas program várta a kicsiket és nagyokat. Kreatív feladatok, kézműves foglalkozások, mese –és filmvetítés, rajzolás, interaktív feladványok egyaránt szerepeltek a feladatok között. Minden osztály megismerkedett a tűzoltók munkájával. Paraizs Tamás mesélt a kutyakiképzésről valamint engedelmességi feladatokat mutatott be. A 2.a és 3.b osztály a Bárka Látogatóközpontba Képek a programokról

 érdekes előadást hallgatott meg a halászok életével kapcsolatban. Köszönjük Szonda Istvánnak a lehetőséget. A látottak és hallottak alapján eredményes és sikeres témanapot tudhatunk magunk mögött.

Az ötödik évfolyam a délelőtt folyamán előadás és videók formájában ismerkedtek meg a különböző szakmákkal, ezt egy beszélgetés követte, ahol a leendő továbbtanulásról volt szó. Tudásukról játékos formában adtak számot, a nap lezárásaként több Kahoot vetélkedőt játszottak végig.

A pályaorientációs nap alkalmával iskolánk 6. évfolyamos tanulói idén a Bethlen Gábor SZKI-ba látogattak el. A rendezvényen bepillantást nyerhettek a lovász szakma rejtelmeibe, kipróbálhatták a házi csigatészta hagyományos elkészítési módját, elsajátíthatták a mézeskalács díszítésének, és a marcipánfigurák készítésének alapvető szabályait, kémiai kísérleteket és megfigyeléseket végezhettek, ezen felül sok-sok finomsággal tölthették meg a pocakjukat. Köszönjük a lehetőséget a szervezőknek és az előadóknak.

A Pályaorientációs nap keretein belül iskolánkba látogatott több járási középiskola, akik bemutatkozó foglalkozásokat és előadásokat szerveztek a hetedik, nyolcadik osztályos tanulók számára. A gyomaendrődi, szarvasi, dévaványai és mezőberényi iskolák programjai során a gyerekek betekintést nyerhettek a középiskolák életébe, tájékozódhattak az iskolákban lévő képzési lehetőségekről, megtekinthették és kipróbálhatták a különböző szakmákat és beszélgethettek a középiskolák diákjaival, tanáraival. Jó hangulatban telt a délelőtt, a tanulók sok hasznos információval gazdagodtak.

Békés Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara szervezésében békéscsabai munkahelyeket látogattak meg a 7-8. osztályos tanulók. A Linamar Hungary Zrt., a Hirschmann Car Communication Kft. és a Tesco áruházban töltöttek egy délelőttöt, megismerve az ott folyó munkát, az ottani munkahelyeket. A gyerekek mindhárom helyen területekre juthattak be, ahová hétköznapi ember nem mehet, így élményekkel gazdagon tértek haza.

 
Joomla SEO powered by JoomSEF