Rózsahegyi prózaolvasó és versmondó verseny E-mail

2nnn150 éve született iskolánk névadója, Rózsahegyi Kálmán színész, pedagógus, kiváló művész. Nevét büszkén viseljük, hiszen példaértékű, kiemelkedő személyisége azt bizonyítja, hogy a tehetség és a becsületes, kitartó munka meghozza az eredményét, mindig előrevisz és utat mutat a kiteljesedéshez.E jeles alkalomból hirdettünk prózaolvasó és versmondó versenyt a gyomaendrődi általános iskolások körében.

Képek a programról

 

  A verseny első részében egy Rózsahegyihez köthető szöveg felolvasása volt a versenyzők feladata, amellyel névadónk előtt tisztelegtünk: az idézettel felelevenítettük az ő szellemiségét, munkásságát, nagyságát. A második részben a szabadon választott vers előadására került sor, a versenyzők a magyar irodalom nagyjai mellett szülőföldünk költőit is megidézték: Tímár Máté, Márton Gábor, Szilágyi Ferenc gyönyörű művei is elhangzottak a zsűri előtt.

A verseny bírálói voltak: Farkas Zoltánné, iskolánk nyugalmazott intézményvezetője, Dinyáné Bánfi Ibolya, a Határ Győző Városi Könyvtár intézményvezetője, és Dr. Varjú László, az Endrődiek Baráti Körének elnöke. Ezúton is köszönjük munkájukat és az Endrődiek Baráti Körének a támogatást.

Köszönjük a Kis Bálint Általános Iskolának és a Szent Gellért Katolikus Általános Iskola és Gimnázium tanulóinak és pedagógusainak, hogy elfogadták meghívásunkat, és színvonalas produkciójukkal méltón emlékezhettünk meg Rózsahegyi Kálmánról.

 
Joomla SEO powered by JoomSEF