Nyári táborok 2021. E-mail

IMG_20210701_145159Iskolánk a Gyulai Tankerületi központtal közösen pályázott az EFOP-3.3.5.-19-2020-00059 azonosító számú „Csodaszarvas Iskolai Közösségi Program” nyári táboraira. Június utolsó két hetében táboroztattunk 120 rózsahegyis tanulót. Az első héten napközis táborban főként alsós tanulóink vettek részt.(90 fő) A közlekedés megismerése mellett játékos, sportos feladatokkal, vetélkedőkkel, kézműves foglalkozásokkal vártuk a gyerekeket.  .   Képek Szilvásváradról    Képek az alapítványi táborokról

 

Boat Camp csapatának köszönhetően egy tartalmas edzésen növelhettük erőnlétünket. Élményszintű tréning mellett életmód tanácsadás is történt a gyerekek nyelvén. Színészek tették tartalmassá, érdekessé a hetünketBábszínház érkezett. A világ legzenésebb meséjét játszották el a gyerekekkel közösen. A tanulók a rejtélyes színházi világba és az alkotási folyamatokba is betekintést nyerhettek: a kulisszák mögé pillantva nem csak passzív, hanem aktív részesei is voltak egy színi előadásnak, és lehetőségük nyílt megismerkedni a színházi nyelvvel, annak eszköz- és jelrendszerével. Két kirándulásunk is volt. Ellátogattunk a makói Hagymatikumba, ahol a nyár örömeit élvezve fürdőztünk. A gyerekek megismerkedtek a vízi játékokkal, önismeretük fejlődött, tapasztalatot szereztek a csapatban való együttműködésről. A tábor utolsó napján egycsapatépítő t túrán vettünk részt Békés-Dánfokon, ahol a fürdőzés mellett kipróbálhattuk a sárkányhajózást és az íjászkodást is. Június 28.-án Szivásváradra utaztunk 30 tanulóval. Ottalvós táborunk programját a Nomád, kaland téma köré építettük. Az alföldi gyerekeknek nagy élmény volt a hegyi túrákon való részvétel. Megnéztük az Ősember barlangot, kisvonatoztunk, a bátrak a kilátóba is felmászhattak.  Felfedeztük a Szalajka völgyet, megnéztük a Szikla-forrást, Szalajka -vízesést. A túrák mellett kézműveskedtünk, zumbáztunk, sokat játszottunk. Kalandparkba is ellátogattunk, ahol az erőnk, és bátorságunk előtérbe került. A Happy Gang együttes koncertje és az Apostol –színházi előadás is felejthetetlen élmény volt. Tartalmas, élményekkel teli szép programokon vehettek részt tanulóink.

 

Alapítványi táborok

A Rózsahegyi Iskola Diákjaiért Alapítvány  a CLLD projekt keretében nyert lehetőséget nyári táborok megvalósítására. Ennek köszönhetően az 5-6. évfolyam 80 fővel vehetett részt a Gyomaendrőd felfedezése című nyári napközis táborban. A helyi táborok programjai a város érdekességeinek, nevezetességeinek megismerését szolgálták. Minden alkalommal felfedeztük, hogy mennyi érték, természeti szépség van Gyomaendrődön.

 
Joomla SEO powered by JoomSEF