A 2021/2022 tanév eseményei
25. Jótékonysági vacsora E-mail

25vacsora_n25. jótékonysági vacsoráját rendezte meg iskolánk szülői közössége április 9-én. Idén a piros szín volt a téma. A rajz szakkörösök ennek jegyében díszítették fel a Hídfő éttermet Kocsis-Pésó Irma tanárnő irányításával. A Fire Fantasy tűzzsonglőr csoport színvonalas lézershowja után több mint 150 vendég szórakozott a 90-es évek slágereire. A jó hangulatú estét tombolahúzás is színesítette.

Bővebben...
 
Az „Új zrínyi-ászok” E-mail
278393311_464673575453950_8584249205333842220_nAz idei évben is lezajlott az immár 33. alkalommal megrendezett Zrínyi Ilona Országos Matematika-verseny megyei fordulója, mely a vírushelyzet miatt kissé rendhagyó módon került lebonyolításra, hiszen minden érintett iskola helyben versenyeztette diákjait.A legjobb eredményt Papp Máté 8. osztályos tanulónk érte el, aki 15. helyezettként az ünnepélyes díjátadó részese lehetett.
Bővebben...
 
Iparkamara rajzpályázat E-mail

iparkamara_nA Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara alkotó-pályázatot hirdetett Békés megyei általános iskolában tanuló felső tagozatos diákok részére. Pályázni olyan rajzokkal lehetett, amelyek a legtrendibb, a legextrémebb vagy a leginkább megújuló (leginnovatívabb) szakmát ábrázolják. A tanulók szabadon választott grafikai vagy festési technikával készült A/3-as méretű alkotásokat készítettek. Iskolánkból 25 tanuló munkáját köszönte meg az Iparkamara egy-egy tornazsákkal és tollal. A munkák a Csaba Centerben és virtuálisan is kiállításra kerültek.

 
Interaktívan angolul E-mail

278245104_464669765454331_3583363349837919168_nEzúttal iskolánk 7. 8. osztályos tanulói vettek részt online angol nyelvű Zoom foglalkozásokon a Vietnámban lévő Holly nyelviskola tanulóival és tanáraival. Első alkalommal a mi tanulóink mutatták be Magyarországot, a magyar kultúrát és gasztronómiát egy általuk készített angol nyelvű prezentáció segítségével. A második foglalkozáson a vietnámi gyerekek meséltek angol nyelven csodaszép délkelet-ázsiai hazájukról,

Bővebben...
 
Észkaszinó 2022. E-mail

278010226_399090688716635_3543149349822345323_n_nÁprilis első tanítási napján rendeztük meg az iskolánkban a Diákönkormányzat hagyományos versenyét, az Észkaszinót. Az Észkaszinó a tanulók kreatív gondolkodásának, tudásának, leleményességének és a bátor kockázatvállalásának próbája.

A 3-8. évfolyamok minden osztályát megmozgató versenyben 7 akadályon keresztül haladtak végig az 5 fős csapatok. Aki ügyesen gondolkozott, és mert is kockáztatni, az plusz pontokat is szerezhetett csapatának!  Képek a programról    Észkaszinó_eredmények_2022.

 
Tihany Tündér a Jókaiban E-mail

277812145_460036315917676_6811722200417215958_n_nNagyszerű színházi élményben volt része a 3. évfolyamos tanulóknak a Lázár Ervin-program keretén belül. A Békéscsabai Jókai Színház előadásában nézhettük meg a Tihany Tündér című zenés mesejátékot. A mese 3 témát dolgoz fel. A balatoni kecskeköröm legendája mellett van egy trianoni szál, amit az író nagyon finoman rejtett el a műben.

Bővebben...
 
Újra Bűvösvölgyben E-mail

Bvsvlgy_nMárcius 30-án iskolánk hetedik évfolyama a debreceni Bűvösvölgy Médiaértés Oktató Központba kirándult. Izgalmas, jó hangulatú napot tölthettek el itt tanulóink: filmet forgattak, reklámfilmet és újságot készítettek, rádióadást rögzítettek. A gyerekek számára hatalmas élményt jelentett, hogy az elkészített munkákat visszanézhették, és haza is hozhatták.  Képek a programról

 
Mesemondó verseny E-mail

pixiz-05-04-2022-13-49-19nMárcius 30-án, szerdán rendeztük meg iskolánkban a mesemondó versenyt. Az alsó tagozatosok részére hirdetett megmérettetés idén is népszerű volt, 22 tanuló mondta el hosszabb-rövidebb meséjét.  Az értékelés fő szempontja volt, hogy a mesélés érzelemgazdag, színes legyen, a gyerekek a helyes tagolásra és hangsúlyozásra törekedjenek.

Bővebben...
 
Félix Patrik szép eredménye E-mail

fpatrik_nSzombaton került megrendezésre Budapesten a Torna Diákolimpia Országos döntője. Iskolánkból Félix Patrik indult. Ez volt élete első országos döntöje tornából. Korcsoportja szerint a 6., 7., és 8. osztályosokkal versenyzett. Végül a középmezőnyben, a 68 indulóból a 31. helyen végzett. Felkészítő edzői: Gergely Orsolya és Katona Ákos voltak.

 
Vendégeink voltak az ovisok E-mail

beiskolzs2022nBeiskolázási programunk részeként az idén is több alkalommal vártuk a leendő elsősöket. Március 5-én „Medveles”-re hívtuk őket, ahol játékos sport és kézműves foglalkozásokon vehettek részt szüleikkel együtt. 8-án kiszebáb égetéssel űztük el a telet.

A Kiszebáb égetés képe 

Bővebben...
 
Horváth Nikolett megyei első helyezett E-mail

DSC07328n"Iskolánk hagyományosan támogatja matematikát kedvelő tanulóinak részt vételét a Varga Tamás Országos Matematikaversenyen . Ebben a tanévben 5 diákunk jelentkezett erre a megmérettetésre és a helyi forduló után Horváth Nikolett, 8. osztályos tanítványunk teljesítménye alapján bejutott a megyei döntőbe, ahol megosztott első helyezést ért el! Büszkék vagyunk Rá!"

 
Nyílt napok E-mail

DSC07192nKét év kihagyás után március 8-10-én ismét megtarthattuk iskolánk nyílt napjait. Az érdeklődő szülők bepillanthattak a tanítási órák menetébe, iskolánk életébe, a gyerekek mindennapjaiba. Az ovisok és szüleik meglátogathatták a leendő tanító néniket, beülhettek a tanítási órákra, átélhették, milyen iskolásnak lenni. Örülünk, hogy ismét sokan voltak kíváncsiak ránk.

 
Tavaszváró a cirkuszban E-mail

cirkusz22n

A Lázár Ervin-program keretében iskolánk 6. osztályos tanulói a Fővárosi Nagycirkuszba látogattak.  A Tavaszváró c. műsorban az idén januárban megrendezett XIV. Budapesti Nemzetközi Cirkuszfesztivál díjnyertes produkcióit láthatták a gyerekek. A látványos előadás minden pillanata tartogatott valami izgalmat, meglepetést, de humorban sem volt hiány.

 
Torna Diákolimpia E-mail

torna20220222n2022.02.18-án, szombaton rendezték meg a Torna Diákolimpia Országos Elődöntőjét, Kecskeméten, amire iskolánkból 2 csapat és 1 egyéni versenyző jutott tovább. A versenyen 31 csapat, azaz több mint 170 lány állt a tornaszerekhez, hogy bemutathassák a kötelezően előírt versenygyakorlatukat.

Bővebben...
 
Farsangi mulatságok E-mail

P1200879nAz alsó tagozatosok farsangi rendezvényével kezdődött el iskolánkban a tavaszváró program- sorozat. A közös, tornatermi jelmez- bemutatót, és játékokat ezúttal az osztályközösségek farsangi mulatsága váltotta fel. Egész délután tartott az osztálytermekben a vigadalom. Sok tánc, zene, játék biztosította a vidám hangulatot, jó kedvet. Köszönjük a szülőknek a finomságokat, amivel hozzájárultak a farsangi programok sikeréhez. Képek a programról

 
Korcsolyázni voltunk E-mail

image012-_1200nA már – már hagyományosnak számító korcsolyázás programunk, idén is megrendezésre került. A busz hamar betelt, így február 15-én mintegy 50 fővel roboghattunk is a békéscsabai jégpályára. A gyerekek egy másfél órás önfeledt korcsolyázással tudtak kiszabadulni a hétköznapok mókuskerekéből. Bár sok esés volt, szerencsére mindenki épségben és jóleső fáradtsággal tért haza. Képek a programról

 
Hüllő- és kőzetkiállítás E-mail

svny_hll_2022Iskolánkban 2 napon keresztül az alsós és felsős osztályaink ásvány- és hüllőkiállítással egybekötött rendhagyó órákon vehettek részt. Nagyobb tanulóink sok új ismeretet szerezhettek a kiállításon megtekinthető és megfogható ásványok, kőzetek keletkezéséről, lelőhelyeiről illetve jellemzőiről.

Bővebben...
 
Diákolimpia úszás E-mail

Dikolimpia1n2022Január 12-én került megrendezésre a Magyar Diáksport Szövetség által az úszóverseny körzeti fordulója a gyomaendrődi Liget fürdőben. Iskolánkat egy kicsi, de annál lelkesebb csapat képviselte. Eredmények: Ujvári Zétény 3.b osztályos tanuló: II. korcsoport, 50 m hátúszás: 2. hely, 50 m mellúszás 3. hely, Nyikos Rajmund 6.a osztályos tanuló: III. korcsoport,  100m gyors 6. hely Félix Patrik, Jónás Zalán, Nyikos Rajmund, ...

Bővebben...
 
Búcsúzunk… E-mail

belteki02„A mélybe csak tested merült el, csak ő tűnt el a föld alatt, de lényed lényege ezer felé szóródva is köztünk maradt.” (Keszei István)

Megrendülten búcsúzunk Bélteki Éva kolléganőnktől, iskolánk volt tanítójától, aki hosszú betegség után végleg itt hagyott bennünket. Búcsúzik Évikétől az iskola közössége, akire úgy emlékeznek, mint igazságos, jó humorú, szakmailag elismert  tanítóra, kedves kollégára. Köszönjük az együtt töltött éveket Évi, nyugodj békében.

 
Kellemes Karácsonyi Ünnepeket! E-mail

DSC06441Az adventi ünnepkör végén, a negyedik gyertyát is meggyújtottuk iskolánk adventi koszorúján. A negyedik gyertya a szeretetet szimbolizálja. Az egyik legfontosabb dolog az életben az, hogy az ember tudjon szeretetet adni és elfogadni is. Csak ez teheti boldoggá az embert. Milyen egyszerűen hangzik, és mégis olyan nehéz megvalósítani! Hiszen sokan azt gondoljuk, a szeretet természetes, de valahogy a mindennapjainkban ez mégsem jelenik meg.

Bővebben...
 
Ég már a harmadik gyertya is... E-mail

advent2021_3nGyarapodnak az adventi koszorún a gyertyalángok, tegnap már a harmadik gyertyát gyújtottuk meg. Örömvasárnapnak is nevezzük advent harmadik vasárnapját, hiszen ekkor a fény, a szeretet eljövetelét ünnepeljük és már csak néhány nap választ el bennünket a karácsonytól. Érdemes elgondolkodnunk azon, hogy mi tesz minket boldoggá, mi okoz számunkra igazi örömöt.

Bővebben...
 
<< Első < Előző 1 2 3 Következő > Utolsó >>

2. oldal / 3
Joomla SEO powered by JoomSEF