Mi szeretjük a matekot E-mail

z2k.jpg52 diák nevezett és vett részt az iskolánkból a Bolyai Matematikai Csapatverseny megyei fordulóján. 

  Képeink.

 

 

 

A verseny célja az, hogy segítse a diákokat azon képességek kifejlesztésében, hogy közösen, összedolgozva oldjanak meg problémákat. Lehetőséget teremt arra, hogy átéljék az együttgondolkodás örömét, és a logikus gondolkodás mellett készségeiket közvetlenül is bemutathassák diáktársaik előtt, eközben pedig összemérhessék tudásukat. Ennek elengedhetetlen feltétele az a fejlesztô, elfogadó légkör, ahol a tanuló biztonságban érzi magát. Ahol hangosan gondolkodhat, érvelhet, vitatkozhat, megtorlás nélkül tévedhet.

 

A tanulók 4 fős csoportjainak, együtt dolgozva 60 perc alatt 13+ 1 feladattal kellett megbírkózniuk, úgy hogy előfordulhatott, hogy egy feladatban több válasz is helyes volt.

 

Eredmények: 

Csapataink többsége a népes mezőny első felében végzett.

 

Izgalommal várhatja az október 28-i gyulai eredményhirdetést  a Hetvenkedők 8. osztályos csapata, akik a 1-6. helyezések egyikét érték el (Barna Tamás, Hegedűs Zoé, Paróczai Zsófia és Vaszkó Áron, felkészítő: Farkas Zoltánné).

Gratulálunk a Kis Bálint Általános Iskola  és Óvoda Kisokosok 6. osztályos csapatának, akik ugyancsak a legjobbak közé kerültek.

 

Kiemelkedően szerepeltek még a következő csapataink:

 

3. osztályosok, 10. hely a Vörös Solymok csapata (Burai Kitti, Csapó Bence, Gyuris Diána és Nótári Csenge, felkészítőjük:Dajkó Lászlóné Bélteki Éva)

 

3. osztályosok, 15. hely a Vadmacskák csapata (Rékasi Márk, Szigetvári Denissza, Szmola Szabolcs és Zanyik Elizabet, felkészítőjük: Dajkó Lászlóné Bélteki Éva)  

 

4. osztályosok, 13. hely a Nevünk nincsen csapat (Baktai Sándor, Dinya Panna, Paróczai Gergő és Vaszkó Ágnes, felkészítőjük: Paróczai Zoltánné és Vaszkán Gabriella)

 

 

 
Joomla SEO powered by JoomSEF