Tanulás tanítása a II. félév elején E-mail

tantan11

Évek óta minden félévet háromnapos tréninggel

kezdenek a felső tagozatos tanulók

 




A tanulás tanítása során a „Mire való az iskola” témakörében önvizsgálattal, tanulási szokásokkal, tanulást segítő módszerekkel ismerkednek, megvizsgálják a tanuláshoz szükséges belső állapot természetét, a tanulást segítő külső körülményeket, tanácsokat kapnak pedagógusoktól és egymástól is.


tantan112tantan113Koncentrációs gyakorlatokkal fejlesztik figyelmüket, erősítik kitartásukat, akaraterejüket. Beszédművelés kapcsán elsajátítják a megfelelő légzéstechnikát, hangképzést, kiejtést. Szókincsüket gyarapítják a magyar írók, költők alkotásainak segítségével. A kifejező olvasás témakörében sor kerül felolvasásra, blattoló olvasásra, saját szöveg felolvasására, mesemondásra.



tantan114tantan115tantan116Dinamikus olvasás során fejlesztik a perifériás látást, a fixációszélességet, a ritmikus szemmozgást. Az olvasás fejlesztése számítógéppel is történik. Az emlékezet fejlesztését sok játékos gyakorlattal oldják meg.


Az önművelés területén megismerkednek a nyomtatott és elektronikus információk keresésével. Könyvekben búvárkodnak, használják az internet adta lehetőséget.


 
Joomla SEO powered by JoomSEF