Rózsahegyi napok 2018. E-mail

32349140_836626739862920_113302117736775680_nMájus 11-13-án rendeztük meg 22. alkalommal a Rózsahegyi Napokat, amelyben idén is partnerünk volt az Endrődiek Baráti Köre Egyesület. A megnyitó különlegessége volt, hogy az ünnepi köszöntőt olyan egykori diák mondta, aki azokban az években volt az iskola tanulója, amikor az intézmény Rózsahegyi Kálmán nevét felvette.

A rendezvényt megtisztelte jelenlétével Kunkovács László, városunk Kossuth-díjas díszpolgára. Dr Smiri Sándor a Gyomaendrődi Járási Hivatal vezető helyettese köszöntőjében visszaemlékezett az iskolai évekre, a névadás eseményeire. A megnyitó után a rendhagyó órák, foglalkozások következtek: Ünnepélyes megnyitó Rendhagyó foglalkozások, órák Rendhagyó órák 2. Labdarúgó torna Eredményhirdetés, díjkiosztó  Tábortűz A tanulók Gálaműsora

Blaskó János és Giricz Lukács a Székely Mihály Modellező és Sportklub tagjai hajómodell bemutatót tartottak a holtágon;

Giricz László mérnök, fotográfus folytatta történelmi utazásait a Szent Korona országaiban;

Nemes Attila a Körösvidéki Horgász Egyesületek Szövetségének ügyvezető igazgatója, halászati szakmérnök Gyomaendrőd horgászvizeinek világát mutatta meg a horgászok szemszögéből;

Dr. Smiri Sándor az Ablak - Zsiráftól a kormányablakig címmel tartott rendhagyó órát ezúttal már másodszor, ugyanis annak idején diáktársainak is tartott előadást Tibetről;

Szél Ádám a Körös-maros nemzeti Park természetvédője a Túzokvédelmi állomást és állatparkját mutatta be az érdeklődőknek;

Tímár Imre villamosmérnök szimultán sakkpartit játszott az érdeklődő fiatalokkal;

Uhrin Gábor gépészmérnök, programozó a programozás érdekességeit mutatta meg a diákoknak.

A további programokról ...

Az alsó tagozatosok bűvész mutatványos előadáson vettek részt, majd ügyességi játékok vártak rájuk.

A 2017-18-as tanévben a Rózsahegyi Díjat a nevelőtestülettől Kocsis-Pésó Irma földraj-rajz-médiaismeret szakos pedagógus, az intézményvezetőtől pedig Tímárné Tóth Adrienn iskolatitkár kapta.

A Szent Imre emlékérmet Fekécs Hanna, a Gyomaendrődi Járási Hivatal oklevelét Kereki Nóra kapta.

Jutalomban részesültek a névadóról szóló 3 fordulós vetélkedő legjobbjai és a labdarugó torna győztesei is. Este nagyszabású majális vette kezdetét, amely hatalmas tábortűzzel zárult.

Szombaton délután gálaműsor keretében mutatta be az iskola sokszínű tevékenységeit. A gyerekek és tanáraik izgalommal készültek, és nagy örömmel fogadták a hálás közönség tapsát.

A Határ Győző Városi Könyvtárban Kada Erika-Bella Rózsa „Tündér-határon túl”címmel könyvbemutató és kiállítás várta az érdeklődő, irodalom szertő közönséget.

A Honismereti Egyesülettel szerveztünk rendhagyó könyvbemutatót az Endrődi füzetek sorozatából Gergely Ágnes: Egy urbánus főhajtása című írása alapján. Az előadás anyagát Dr. Szilágyiné Németh Eszter szerkesztette és adta elő számtalan érdekességgel színesítve az Endrődi füzetek megírásának történetét.

Köszönjük a rendezvény támogatóinak a segítségét, bízunk benne, hogy minden részt vevő talált kedvére való programot a 22. Rózsahegyi Napokon. 

Képösszeállításunkban megtekinhetik az események, programok legemlékezetesebb pillanatait!   Köszönjük Koloh Judit és Zádori Zoltán fotóit!      


 
Joomla SEO powered by JoomSEF