Rózsahegyi napok
Rózsahegyi napok 2013. E-mail

DSC07404 Rózsahegyi pólós diákok koszorújában nyitotta meg Farkas Zoltánné intézményvezető a XVII. Rózsahegyi Napokat, és köszöntötte Rózsahegyi Marikát. Az iskola előtt, a Ligeti holtág-parti fák árnyékában, Rózsahegyi Kálmán és Tímár Máté szobra között helyet foglaló vendégek a természet lágy zsongása kíséretében hallgatták a diákok műsorát, és Giricz Mátyás megnyitó beszédét. A péntek délelőtti események képei    További képek a péntek délelőttről...  A tábortűzről készült fotók  Képek a szombati sportdélelőttről  A gála pillanatképei   Képek a kiállításról, a gáláról és a fogadásról

A Jászai-díjas színházi rendező endrődi polgári iskolai éveiről mesélt, szeretettel gondolt vissza egykori tanáraira, köztük az akkor pályakezdő Márton Gáborra. Bár személyesen nem találkozott Rózsahegyi Kálmánnal, de sok kiváló tanítványával, neves színészekkel dolgozott együtt pályája során.

Bővebben...
 
Rózsahegyi napok 2012. E-mail

DSC00410Képösszeállításunk segítségével újra átélhetik a megnyitó, a rendhagyó órák és az eredményhirdetés pillanatait!   Képek az alsósok programjairóla mesemondásról   és a tábortűzről               

A szombat esti gálaműsor keretében a vendégeink válogatást nézhettek meg az év legsikerültebb versenyprogramjaiból és bemutatóiról. A napi program fogadással és baráti beszélgetéssel zárult.  Képek a gálaestről és a fogadásról

Az idei Rózsahegyi Napokon a felsős diákok ismét összemérhették tudásukat iskolánk névadójának az életéről egy játékos vetélkedő formájában. A verseny folyamán az 5-6. osztályos tanulók egy Rózsahegyi Kálmán életéről szóló TOTÓ-t töltöttek ki, képet raktak össze Rózsahegyi Marikáról, a művész unokájáról, és néhány Rózsahegyi életével, munkásságával kapcsolatos játékos feladatot oldottak meg.A 7-8.-os diákoknak a TOTÓ-n, a játékos feladatokon és a képösszerakón kívül még egy anagrammát is meg kellett fejteni, melyben Rózsahegyi Kálmán tanítványai szerepeltek.

Bővebben...
 
Rózsahegyi Napok 2011. E-mail

rozsahegyi_kalman_mellszobor_002 Május 11-én kezdődött a XVI. Rózsahegyi Napok rendezvénysorozata. A vendégeket az iskola tanulói népdalokkal és verssel köszöntötték. Farkas Zoltánné igazgatónő beszélt a névadóról, majd unokáját, Rózsahegyi Marikát mutatta be és felkérte, hogy mondja el köszöntőjét:

A kedves szavak után a vendégek és a felsős tanulók rendhagyó órákon vettek részt. Dr. Szilágyi Ferencné a tájszavak eredetéről, a felvidéki és az endrődi szavak kapcsolatáról mesélt. Giricz László a magyar történelem fontosabb eseményeiről, fordulópontjairól tartott előadást és vetített képeket. Gulyás Péter ásványgyűjtő az ásványok keletkezéséről, rendszerezéséről, drágakövekről beszélt és egyes darabokat a tanulók kezébe adta. Kutasné Bálint Katalin népi iparművész, kézi szövő mesélt endrődi kötődéséről, majd egy kisfilm segítségével bemutatta a szövés folyamatát. Tímár Imre szimultán sakkpartit játszott a vállalkozó szellemű tanulókkal.

 

Bővebben...
 
2009. Rózsahegyi Napok E-mail

Giricz László megnyitó beszédét tartja Giricz László mérnök, fotográfus megnyitó beszédével pénteken kezdetét vette a Rózsahegyi Napok idei rendezvénysorozata. Képek itt is láthatók.

8 órától Rózsahegyi Kálmán életéről és munkásságáról vetélkedtek a felsős osztályok. A felkészüléshez eredményesen használták az iskola zsibongójában lévő állandó kiállítás anyagát és az internetet.
Aztán a kisdiákok moziba mentek, a nagyok pedig a felnőtt vendégekkel együtt rendhagyó órákon vettek részt: Gulyás Péter az ásványok keletkezésével, fajtáival és felhasználásával ismertette meg közönségét. Dr. Szilágyi Ferencné az endrődi tájnyelv ismeretéből vizsgáztatta hallgatóságát. Kézbe vehették a hagyományos cipész szerszámokat Dr. Szonda István előadásán. Sótonyi Sándor játékmester vezetésével táblajátékokat játszottak. Amerikáról, az amerikai álomról mesélt Rózsahegyi Marika.  


Bővebben...
 
Rózsahegyi Napok 2010. E-mail

megk.jpg Kiszely Zoltán színész személyes emlékeket is felelevenítő megnyitó beszédével kezdődött a XIV. Rózsahegyi Napok rendezvénysorozata. Sok kép készült: Pénteken   Szombaton

Jó rózsahegyisnek lenni!  Ez volt a végkicsengése Kiszely Zoltán színművész személyes emlékeket is idéző megnyitó beszédének a Rózsahegyi Napokon. A tizennegyedik alkalommal megrendezett iskolaünnepen sok vendég vett részt. A hajdani színész-pedagógus szobrát megkoszorúzták az iskola diákjai és az Endrődiek Baráti Köre egyesület vezetői is, az iskolai címerrel díszített pólókba öltözött diáksereg karéjában tartott ünnepségen.

A megnyitó után rendhagyó órák következtek, amit egykori endrődi diákok tartottak. Giricz László mérnök, fotográfus,  

Bővebben...
 
<< Első < Előző 1 2 Következő > Utolsó >>

1. oldal / 2
Joomla SEO powered by JoomSEF